Prognos för elbilsutvecklingen i er förening

Vi vet att det tar många år innan alla på parkeringen har bytt till elbil, men övergången till eldrivna fordon är en hållbar trend som bara kommer att växa. För att underlätta beslutsprocessen i styrelsen och säkerställa att ni är väl förberedda för framtiden, har vi skapat ett verktyg som gör en unik prognos för elbilsutvecklingen i din bostadsrättsförening eller samfällighet.

Anmäl intresse
Prognos elbilsutvecklingen

Bland nya bilar som säljs idag är det fler fossilfria bilar jämfört med bensindrivna vilket är väldigt positivt

Det är dock fortfarande väldigt många bensindrivna bilar på vägarna idag som det tar många år innan ägaren är redo att byta ut vilket gör den realistiska utvecklingen gradvis och pågående under många år.

Prognos elbilsutvecklingen

Unik prognos för er förening

Vi vet också att takten varierar mellan olika föreningar beroende på vart i landet man bor, vilken genomsnittsinkomst man har och ett antal andra faktorer. Vi har skapat en modell för att ta reda på hur den förväntade utvecklingen av elbilar ser ut och som är unik för varje förening.

Denna modell använder vi för att tillsammans med styrelsen skapa en hållbar etableringsplan och bedöma framtida investeringsbehov i elbilsladdning. Det kan till exempel röra sig om:

  • Uppgradering av effektabonnemanget
  • Utbyte av äldre elcentraler
  • Installation av ytterligare lastbalansering
Prognos elbilsutvecklingen

Våra avtal är på 7 år med förväntning om nära samarbete under mycket längre tid än så

Våra avtal med föreningarna är skrivna på 7 år och förlängs därefter med två år i taget. Ur vårt perspektiv pågår elektrifieringen emellertid under mycket längre tid än så, mellan 10-30 år. Att bygga ut smart och över tid gör att vi kan följa med i teknikförändringar och riskerar inte att sitta med en överdimensionerad anläggning som antingen står oanvänd eller som blir för gammal i förtid. Vi tar alltid reda på hur snabbt elbilstransformationen ser ut för just er förening.

Vill du att vi tar fram en prognos för elbilsutvecklingen i er förening?

Fyll i formuläret så hör jag av mig omgående.
Kristian Greslingaas
Du kan också kontakta mig direkt:
Kristian Greslingaas
076 778 80 28
kristian@laddaccess.se